Sunday, 3 April 2016

Avillion Admiral Cove, Port Dickson The Best!

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM  

hai... hari nie nak cerita sikit pasai holiday... hehe... bukan pasai makan naa.... lame dah tak dak cite pasai holiday kan... hehehe.. =D
Cerita dah berhabuk, tapi tetap nak duk cita gak... This is my first time menginap kat Avillion Admiral Cove nie.. dah lame dah duk usha nak try menginap di sini dan ceq bagi 10 bintang... memang best dan sangat puas hati...

Booking hotel : Booking.com 
Landmark : Berhampiran dengan Hospital Port Dickson... Kalau hangpa dari melaka atau dari Politeknik Port Dickson, lokasi nie sebelah kiri naa... 

Jom Cekidout gambaqqq =)

 

Mula hangpa sampai hotel nie, hampa nampak signboard nie.. 


Masa cek in, hangpa semua nampak tangga nie... tangga nie boleh turun ke bawah tengok kapal kapal pelabuhan....


Private kapal....

 

View waktu magrib....

  

 


Serius puas hati sebab luas sangat biliknya walaupun menginap cuma ceq laki bina jaaa...


Bilik Air...


Sila abaikan hat bersepah atas meja tuhh.. hahahha...


Katil single...


Masuk je dari pintu, hangpa nampak kawasan macam nie... haaa see... luas kan... bilik besaqqq....

 

Salah satunya bilik hotel yang ada sinki...


Haaa nie arah qiblat... ceq nak habaq... memang tak dak arah qiblat kat ceiling bilik... ceq pun duk puas cari kat mana la arah qiblat kan... sekali bukak laci, tu diaaa... kat situ rupanya arah qiblat... nie laci yang dekat tv tu ye... kalau tak jumpa arah qiblat, hangpa cari kat situ....


ceq yang gebus gebas temok mok mok... hahahha... breakfast pagi diet atkin kononnya... kahkahkah...


My only one husband... love u!! :*


Laaa nie die nak kite layan die macam raja... katanya nak rest jee...


Alaaaa aluuu la itewww... hakhak... *ayat mintak penampaqqq*....

Psssttt : Nie nak habaq sikit.... jangan ingat hotel nie tak dak pantai eh... memang hang turun kat lobi, hang tak nampak pantai... hang nampak laut jaa... tapi hang kena turun kat parking kereta tu, ada signboard tulis "ke beach".. alaaa jalan kaki sikit jaa.. waktu nie ceq tak sempat nak amik gambaq bagai sebab excited nak mandi pantai... handphone tak bawak nak amik gambaqq... hukhukhuk... So selain aktiviti pantai, hang boleh berbasikal mengelilingi hotel... bukan mengelilingi dunia naa... hehehe... selain berbasikal, macam macam lagi aktiviti boleh dilakukan kat bawah tu nanti... So nasihat ceq, pi rajin petang petang tuh jalan kat bawah taw.. kalau tak rugi jaa... manyak aktiviti maa...

K sekian coretan ceq... hikhik.. babaiiiii....

Thursday, 21 January 2016

Mee Besen Ori Melaka (Terbaik)

 ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Haiiii semua... hari nie nak cerita sikit berkenaan dengan Mee Besen Ori Melaka yang tengah meletop top toppp kebabommm sekarang nie... hikhikhik... Al-maklum la ceq nie jenis food lover kannnn... bila dengaq sana ade makanan sedap, mesti pi... kalau ade makanan sedap kat hujung sana pulak, mesti pi... mana tak badan ceq nie like a drum drum drumm kannn... lol! -_-

Ok hangpa semua boleh la like FB depa naa....
Alamat : G11 Pangsapuri Laksamana Lorong Thamby Abdullah, 47500 Bandar Hilir Melaka
Landmark : Berdekatan dengan Stamford College, Melaka
Waktu Operasi : 3 pm - 10 pm 

Jom Layan Gambaq Naaaaa....

 

 Nyum Nyum... sedap baq hangggg.... makan dengan sambal kicap cili api, memang berasap asap kan... :p

 

Hubby cover macho leteww... ke tengah tak sabaqqq nak ngapp... hikhikhik... :D


Ayaq yang sangat menyelarakan dan menyegarkan... serius sedap ayaq leleh leleh nieee....


Taraaaa.... Nie la rupa mee besen tuh... :D


 Tu diaaaa baq hangggg... menyelerakan naaa....


Nie menu baru kat cafe nieee.... 
Namanya Talam Western... RM35 jeee...
Merangkumi : Chicken Chop 2, Spaghetti carbonara, Meatball Bolognese & Kentang Goreng Cheese.. So berbaloi la kan dengan harga nyaa... boleh makan untuk 3 4 orang nie...
Nie Sumber gambaq kat FB jaa.. tak try lagi menu nie... tapi nampak menarik kan kan kan =)

 

Nie dia antara menu yang ada.... mai mai cubaaa... :D


Antara makanan yang ada.. sedap sedap... ;)


Nie map kalau hang sesat-sesat ka nie kalau mai... :p

Ok nak review... for me yang tak bapa nak makan sup nie, ceq boleh habaq kira sedap la... haa haa nampak... ceq yang tak makan sup pun boleh habaq sedap... makanya sedap la kan... hihihi.. Ceq kasikkk 5 Bintang (Gaya ala-ala Nora Danish).......... =)

Ok laaa... Selamat Menjamu Selera... Peruk ceq pun la nie dah keroncong keriukk keriukk... lapaqqqq....

UPDATE TERKINI !!!!!!!

Lokasi Mee Besen Ori Melaka nie dah tukaqq yaaa... dah berpindah lokasi... ok ceqq bg alamat baru yg ampa semua boleh pi nanti naaa...

Lokasi : No. 17, Jalan PNDD 1, Pusat Niaga Durian Daun 75200 Melaka..


p/s : sapa nak mai sini mmg kene sabaqqq naaa sebab kedai nie sentiasa ramai org... ceq suggest kan pi waktu dan hari bekerja kalau tak mau tunggu lama... hihihi...

ok enjoyyyy!!!!!!!

Monday, 26 October 2015

Pirate Coffee Melaka 'vs' Borders Tea Melaka

 ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

hai ollssss... hari nie nak cerita berkenaan dengan minuman.. hikhik.. asyik cerita pasal makan je kan.. ok la nie banyak dah gerai-gerai minuman yang femes memes lagi meletop di negeri Melaka nie... salah satu nya... jeng jeng jeng... taraaa... Pirate Coffee Melaka dan Borders Tea Melaka.. So far setakat nie ceq pernah try dua tempat nie je la di Melaka... Kedua-duanya memang ada keunikannya tersendiri... Alaaa senang cerita, kedua-duanya memang sedap dan berbaloi la... hehehe...

Ok first, kita cerita pasal Pirate Coffee Melaka dulu.. 
Boleh like FB : Pirate Cofee Melaka (FB)
Alamat : No 49, Jln BP 10, Taman Bertam Perdana, Pulau Gadong Melaka
Landmark : Khemah warna hijau.. Betul-betul berhampiran Kamsis Politeknik Melaka (sebelum sampai simpang Kamsis Politeknik Melaka, khemah cafe nie sebelah kanan).... 
Haaa... faham dak? kalau tak faham, leave comment naa... nanti ceq kasi map kalau tak faham.. hukhukhuk >_<

 

Nie antara perisa yang ada...murah je... harga dari RM4 - RM6 per cup... try la... memang sedap sangat-sangat susah nak di khabarkan... hikhik... Dont wory, bukan indah khabar dari rupa yee.. memang mantop, terbaik..


 Nie ceq pilih perisa Hazel Nut Coffee dan Strawbery Coklat... Strawbery Coklat memang sedap... terasa di awang-awangan berada di Cameron Highland... cewaahhh gitewww... hehehe.. ;)

Ok second, kita cerita pasal Borders Tea Melaka pulak.. 
Boleh like FB : Borders Tea Melaka (FB)
Alamat : No. 9, Jalan SP1, Taman Semabok Perdana, 75150 Melaka
Landmark : Betul-betul bersebelahan Shell, Semabok Melaka


Lai lai... mari mari pilih perisa... murah sahaja.. RM5 per cup... hikhik.. murah-murah, mari beli... cehhh... dah macam ceq pulak yang kerja kat sini... siap promote bagaikan... hehehe.. :p


Taraaaaa.... Yang nie ceq pilih coco dan strawbery... strawbery die memang best... terasa strawbery nye taw... betul, tak tipu... Errr dah kenapa ceq asyik minum ayaq strawbery jek kan... hehehe... sebab strawbery buah yang paling best dan sedap... tapi nie serius, tak masam pun.. try la beli... hehehe...

Ok, enjoy your drinks! ^_^

Sunday, 27 September 2015

Holiday at Legoland, Malaysia ( 22 Ogos 2015 )

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

haiiii... kali nie pi holiday kat Legoland, Nusajaya Johor... ok memang best sangat... hehehe... kami pi dengan kawan-kawan... So far yang ceq pernah rase, untuk Theme Park Legoland nie adalah antara Theme Park yang paling best di Malaysia.. hehehe..

Ok sedikit coretan untuk next review hangpa kalau nak pi Legoland nie :
- yang mana tak tidur di Hotel Legoland, di sarankan gerak awai supaya tak tempuh jem dan supaya dapat parking betul-betul berhadapan pintu masuk.. senang kata tak payah nak jalan jauh-jauh kalau dapat parking jauh..
- sediakan air berbotol-botol dan snek jajan, siap-siap masukkan kat dalam beg.. hangpa jangan risau, mereka tak kan cek beg hangpa bile tiba kat pintu masuk.. sebab apa ceq cakap lagu nie, pasai makan dan minuman kat dalam nie agak agak mahai.. air yang penting sebab nak main semua permainan akan cepat haus.. so air penting..
- datang awai supaya dapat masuk awai dan dapat main semua permainan (kira berbaloi la bayaq mahai, dapat main semua)... so datang seawai yang boleh.. sebab ada kawan ceq mai lambat sikit, so depa tak dapat nak main semua permainan, dan agak rugi..
- nak senang, hangpa beli tiket online je... senang nanti tak payah beratuq panjang-panjang nak beli tiket... LEGOLAND® Malaysia Ticket  <--- klik link sini ye.. print tiket yang ade barcode, kat pintu masuk tu just scan jek.. Then palang terbukak, dah boleh masuk...hehehe.. beli tiket combo (Theme Park + Water Park)
- ok kalau boleh ceq sarankan hangpa main semua permainan... tok sah duk tunggu-tunggu lagi, pasai kalau hangpa lambat, alamat hangpa kena beratuq tunggu turn yang lama... macam ceq and the geng, kami mai awal then kami dapat main semua benda tanpa menunggu giliran yang lama dan tanpa menoleh-noleh ke belakang... memang enjoy habis.. hahahha..
- ade ceq buat research sebelum nie, ade yang tak dapat main habis pasai masuk pun lambat.. tapi ceq, jujur ceq habaq kami memang dapat main semua.. puas hati... lalalala :p

Ok jom tengok gambaq sat naaa... :D


Sampai awai, dok posing...hehe..


With lovely husband... :)


Nie rupa beli tiket online... print pakai A4.. Kat situ ade tulis cara-cara nak masuk menggunakan tiket online... hehehe.. mase nie kami beli tiket combo.. 


Depan hotel... best! 


Depan hotel lagiii... hikhik..


We ollss dah tired... Next Checkpoint pleaseee!!


Rola coster... sempat bergambaqq... hehehe...


Miniland.. KLIA..


Port pelabuhan... sungguh kreatif.. cantekk..


Ohh beijing!!! Rindu nye Beijingggg... dulu pernah pergi... cuaca yang sangat best... rindu nyeee.... hehehehe... boleh baca kat entry nie yee... ;)


cantek!!


Masjid =)


hai husband... :)






Nie kat water park... actually kami tak mandi pun sebab dah buat research mereka kata tak kan sempat nak mandi... tapi hampa sebab kami habis main semua permainan theme park dalam pukul 3pm macam tu.. So sepatutnya kami sempat mandi.. Oleh kerana dah review kata tak sempat, sedeh gak la... tapi masing-masing kan... duk tengok orang mandi jek la... sob sob..hehehe...


Our group!


Our group team!!

Ok enjoy!! Nora bagi 9.9 stars!! hihihihii...
Next holiday is Cameroon again and Pulau Perhentian... tak sabaq... hehehe.. ok tunggu next entry... hikhik... dadaaaa!