Tuesday, 18 February 2014

BeiJiNG, CHiNa (PaRT 1) - 31/01/2014 ~ 06/02/2014

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

selamat tengah hari u ollsss...hopefully semua sehat sejahtera ye...hehehe...lame sikit aku x hapdatee belog...baru balik dr bercuti la katakan...hehehe...actually menyirap gak...balik jek malaysia, dah kne datang kje...hangin la jugakkk...sebab x dapat rehat kan...so nk wat mcm mne...kne ikhlas kan diri dan redha jek laaa...:)
nie aku nk cite sikit pengalaman ke negara owg (Beijing, China) selama seminggu nie...aku & hubby ikut travel jek, senang...die bawa ke mne saje, kite ikut jekkk...hehehhe...

Travel's Company : Andalusia Travel & Tours Sdn Bhd
Pakej : RM 1899 (1 week) - all include
Musim : Sejuk
Suhu : -7 darjah celcius hingga 5 darjah celcius
Matawang : 1000 Yuan bersamaan RM500

murah kan...sebenarnye company trip opis aku...so semua wat hal masing2...aku ngn hubby pun same..wat hal masing2...siap wat2 mcm x knal...jahat giler aku nie...wakakakkaa...nk privacy la...bkn jahat pun...kohkohkohkoh...:p

Cerita Hari Pertama :

bertolak dari KLIA pukul 09.25am & sampai kat Hong Kong (HKIA) dalam pukul 1pm...kite owg transit..so kne la singgah ke Hong Kong dulu....boarding pass kite owg kul 3pm utk ke Beijing, China...so agak terkejar2 gak la nk check in kan...tp semuanya selamat....tibe di Beijing dlm pukul 6.30pm...so sampai, semua claim baggage la kan...haaa....part nie aku mmg x boleh lupekan smpai bile2....tibenye di Beijing mase kite owg nk claim baggage, beg kite owg (aku & hubby) x de...panik gak xde beg kite owg...siap dah wat report lg...police tu check & re-check yg beg kite owg mmg tiada di Beijing Airport...ahhh sudahhhh...mati kutu kite owg..waktu nie mmg aku dah pikir mood nk bergembira jd spoil...mmg terus dah xde mood nk bercuti...seyesly sedeh sgt2...aku pun x boleh nk agak beg tu masih di KUL or di HKIA...mmg nak nages la kann..pakaian utk seminggu tu xde...gile apeee....x thu la mcm mne dowg buat kje nie...yg pelik nye lg beg aku tak ade tag...tak ade tag ok...so ssh gile pihak Beijing Airport nak detect beg aku tu kt mne...so kat sini mood cuti mmg jatuhh tuhhhh!!!! arrgghhh!!! nie la sshnya bile kite naek flight ngn transit sekali...adoiiii.... :'(

dgn muka sedeh beg x de, tetap kne ikut program gak kan....dah x boleh buat ape...tibe jek di Beijing, kite owg di bawa makan ke Muslim Restaurant...ngn perasaan sedeh, mkn pun kire x de mood...aku rase sape yg pnah alami keadaan mcm aku nie, die akan paham kot...sedeh beb...mmg sedeh sgt2...

Pas dinner, kite owg check in hotel...City Inn Hotel Beijing, China...


hotel nie ok la...taraf 3 bintang...tp yg paling x best bile aku alami gatal2 bile masuk bilik hotel nie...aku x thu la knape kan...tp mmg gatal sgt2...seperti ade kuman merebak2 kat bdn aku...lg sekali mood aku spoil...

Picture on Day 1 :


nie gambau kat dlm flight...happy2 tp dua2 dah gemok....hohohohoho :p


gambau time tibe kat airport Beijing...fuhhh....waktu nie dah terasa sejukk...hehehe...


tibe kat hotel...waktu nie hati sedeh sgt2 walaupun muke nmpk mcm x de ape2 jek berlaku kan...huhuhuhu....sedehh...haaa...nmpk x blkang tu ade tesco...jgn maen2....kat sini pun ade tesco taw...kat tesco tu la aku beli baju utk pkai beberapa hari sementara beg dtg kembali...ewaahhh...ayat x tahan...hahahaha...


owg laen sebuk duk turun kan barg...kami yg dah x de beg nie sebuk bergambar...hahahha..mase nie dah pikir dah...semua yg berlaku adalah kehendak Allah s.w.t. ...so kite sebagai hambaNya kne la terima dgn redha...:)

No comments:

Post a Comment