Monday, 11 August 2014

JMM : BuRGeRByTe MiTC MeLaKa

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

hai olls....lame dah x cerita pasal makan-makan kan...hahahha...semalam aku buka fb...so tengok la dekat wall, member aku makan kat Burger Byte nie...tgk macam sedap jek kan...hahahaha...aku ngn hubby pun ape lagi...kita org kan suke makan...mencube la katakan...kite org tidak berlengah lagi...moh kite poie sayangg....hehehehe....

Nama Restaurant : Burger Byte, MITC Melaka
Lokasi : Betul-betul berhadapan dengan Mydin MiTC
Bersebelahan dengan kedai Majibur Mari jual karpet (hahahaha....nie aku pandai-pandai je letak nama kedai tu...padehal kedai tu nama Harun Carpet...hehehe...pengaruh cerita tv...sori Majibur...aammmaaaa'...hehehe :D )
Fb aku : https://www.facebook.com/effynurhadian90 (tiba-tiba saje nak promote :p )


sign board Burger Byte Melaka...haa...yg baju merah tu hubby aku...nak tahu apa yg die tengok? kalo korg nak tahu, die tengah dok usha-usha carpet...aku pun pening...balik-balik asyik nak beli carpet jek...aku pun x faham...punye la banyak carpet kat rumah tu...sayang-sayang...Marjibur Mari betul la....hahahahaha.... ;)


Menu : Beef Bacon
My hubby makan nie...nampak x sos puteh tu...mmg sedap sos die terbaekk...sedap beb...tak tipu =)


Menu : Lime Tea Ice
My hubby kalo pi makan kat mana-mana, mesti nak minum ayaq nie...katanya nak balance...balance ke hape nye...balik je rumah, terus sakit perut...adoii...nama pun limau kan sayang...hehehe.. :p


Menu : Beef Garlic Butter
Taraaaaa....aku makan burger nie...sedap jugak...masin-masin sikit rasa...mungkin sebab butter kan...butter kan ade masin-masin sikit....hehehe...pas nie aku nak try Bruschetta die lak...sedap x mcm aku buat sebelum nie (perasan!!)...hahahahhaa....


Menu : Watermelon Ice
Air tembikai dengan aku tidak dapat dipisahkan...cewaahhh....hahahaha...tapi sayang..nie bukan ori watermelon...so tak berapa sedap la air nie...manis buah tak rasa...sori..:(


So, total kita org makan semua sekali adalah RM 32.40...ok what...pas nie boleh makan lagi kan...hehehe...tapi Burger Bakar Abg Burn gak terbaekkk (bak kata hubby aku)...hehehehe..

ok babaiiiiiiiiiiiii

Friday, 8 August 2014

HaRi RaYa AiDiLFiTRi 2014

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

hehehe...aku rase masih belom terlambat lagi kan utk aku mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri utk semua umat Islam yang meraikannya...hehehe...today, Syawal yang ke-13...tq pada semua yang sudi raya rumah kite...ibu ayah je x raya lgi rumah kite...huhu....sedeh :( bila dorg nak mai umah kite nie? hurm hurm...ayah sebuk latewww...sebuk masak utk org kahwen...hehehe...tahun nie aku rase mcm x byk jalan raya rumah sedera2...so kalau ade raya nanti, aku haploadd gambau2 raya okeyyyhhh... :p

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2014 dari kami...kami berdua memohon keampunan sekiranya kami ade melakukan kesilapan kpd anda2 semua dan sekiranya kami ade terkasar bahasa, kami memohon keampunan...Kosong-kosong ye...hehee...love u ollssss :*


pagi raya di rumah sendiri....hehee...pastu baru pi raya umah mertua di melaka...then, terus pi beraya rumah atok kat batu pahat!!!!!! hehehehe... i love batu pahat!!! ^_^

HaTi YanG SeDiH =(

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

hai ollsss....setiap perkahwinan, pasti mahukan zuriat...seperti juga aku...aku pun mahukan zuriat...serious sedeh tgk bile raya, semua bawa anak masing2...jeles nyee...tp bile pikir2 balik...setiap berlaku pasti ade hikmah....ibu doakan anak ibu tenang di sana...walaupun ibu sendiri tidak pernah lihat wajahmu & jumpa kamu wahai anak...kawan2 doakan sy juga seperti korg ye...cepat dpt zuriat...mmg teringin nak menimang cahaya mata....
pissttt : sedeh tgk bile bace di paper, org senang2 jek buang anak...kesian sgt...kot ye pon x nk anak tu, jgn la buang....dah la buang, kau bunuh pulak tu...bg la pada mereka yg memerlukan zuriat....dah pandai buat, pandai la jaga....sedeh tgk dorg yg x perikemanusiaan nie..hurm...hurm hurm....


ala la laaa...comel nyee dieee....cute sgt sayang....
hasil carian di Google


comel =)
hasil carian di Google


alaaa...comelnyee awak tidur sayangg...
hasil carian di Google


doa utk mendapatkan zuriat....sila amalkan...hehe ;)

Thursday, 7 August 2014

JenJalan kat Taman Rama-Rama, Melaka

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

hai semua...hahahha...lame giler x hapdate blog...kebizian laa...mls aku nk hapdate blog jek manjangg....hahahahha....asal on9 jek, ckp dh lame x hapdate blog...mcm xde nak ckp bnde laen kann....hahahahha....ini kesah 3 bln lepas....hahahha...bln 05/2014 hari tu...hahaha...dapat? nmpk? punye la lame aku simpan ilham2 nie semua.. *mcm bagus2....hahahaha....mase nie aku, suami ngn along bawak anak2 buah gi jalan2...al maklum la mak depa nie semua mkn angin..pi vietnam..so kite org tlg bawak budak2 nie pi jalan2...hehehehe...mase nie pi Taman Rama-Rama Melaka..

Lokasi : Taman Rama-Rama Melaka
Harga Tiket : RM 15 (Dewasa), RM 8 (Kanak-Kanak)


Pintu gerbanag Taman Rama-Rama...


aqil & auni...


hehehhe...terbalik nie sayang...patut abg belah kiri...kakak belah kanan...mokcu die yg bg arahan waktu nie...hahahah....mereng mokcu depa nie...kihkihkih...


nama taman rama2...tapi ade buaya ok...hehehe...


it's rabbit!!! =)


waktu nie auni faqehah takut2...die takut tgk rama2 asyik dok hggap kat die jekk....hahahahha...


byk sgt rama2 time nie...aku capture jek semua...hahahha...


dpt kite capture gambar rama2 nie sekor...cantek sgt...heheheh...

so di sini aku nk habaq satt....hehehe...name jek taman rama2....tapi bkn hanya ade rama2 jek taw...semua bintanag ade....buaya ade...ular ade...rabbit ade...eh senang cite mcm2 la ade...mmg bagus...x rugi la masuk sini...landak pun ade...mmg TERBAEKKK!!! k baiiii....heheheh... :D

0323822165 - Clique Card !!!!!!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

haii..
hari tu aku ade dpt 1 panggilan dari 0323822165 nak suruh aku amik satu kad nie..kad tu di panggil Clique Card konon2 nye die habaq kat cek yg kad nie bagus...boleh pegi ke mana2 utk dpt kan pelbagai diskaun...aku dah pelik...betol ke? *konon2 aku mcm nk terpengaruh jugak la ape yg die ckp tu...pastu die tnye aku yg aku pkai x Visa atau Mastercard...haaa...time nie aku dh pelik dah..mula2 cara pompuan nie ckp mcm ketapi...tooteeetttoooteetttt mulut nye...laju...hahahaha...pastu aku pelik...aku tnye knape? pastu die mcm nk hangin pulak ngn aku...siap ckp ade ke tidak menggunakan kad Visa atau Mastercard?? wahhh...gaya mcm &^*^$#!! aku marah la balik...aku ckp PERLU KE THU SKG NIE??? terus die matikan fon...sengal...apehal pulak nie? aku dah tertanya2 ape sedang berlaku skrg nie kan? pelik2...then, dgn mnggunakan teknologi yg canggih nie (internet la maksud aku), aku search la segala2nya berkenaan dgn no telifon nie & pasal kad nie...so nie hasilnya semua...aku snap satu2 sape yg pernah terima panggilan mcm aku & siapa yg dah terkena....hasilnya!!






so, nasihat aku disini....jgn sesekali bg no kad bank kita pada sesiapa sahaja yg x dikenali sama ade melalui panggilan atau ape sahaja...ingat...pihak bank sendiri ade no kad bank kite...jgn terpedaya ade yg buat paggilan konon2 kata die dr bank bla bla bla n bla...mustahil la kan...padehal semua maklumat kite bank ade...complete lg...so jgn terpedaya ye...