Monday, 11 August 2014

JMM : BuRGeRByTe MiTC MeLaKa

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

hai olls....lame dah x cerita pasal makan-makan kan...hahahha...semalam aku buka fb...so tengok la dekat wall, member aku makan kat Burger Byte nie...tgk macam sedap jek kan...hahahaha...aku ngn hubby pun ape lagi...kita org kan suke makan...mencube la katakan...kite org tidak berlengah lagi...moh kite poie sayangg....hehehehe....

Nama Restaurant : Burger Byte, MITC Melaka
Lokasi : Betul-betul berhadapan dengan Mydin MiTC
Bersebelahan dengan kedai Majibur Mari jual karpet (hahahaha....nie aku pandai-pandai je letak nama kedai tu...padehal kedai tu nama Harun Carpet...hehehe...pengaruh cerita tv...sori Majibur...aammmaaaa'...hehehe :D )
Fb aku : https://www.facebook.com/effynurhadian90 (tiba-tiba saje nak promote :p )


sign board Burger Byte Melaka...haa...yg baju merah tu hubby aku...nak tahu apa yg die tengok? kalo korg nak tahu, die tengah dok usha-usha carpet...aku pun pening...balik-balik asyik nak beli carpet jek...aku pun x faham...punye la banyak carpet kat rumah tu...sayang-sayang...Marjibur Mari betul la....hahahahaha.... ;)


Menu : Beef Bacon
My hubby makan nie...nampak x sos puteh tu...mmg sedap sos die terbaekk...sedap beb...tak tipu =)


Menu : Lime Tea Ice
My hubby kalo pi makan kat mana-mana, mesti nak minum ayaq nie...katanya nak balance...balance ke hape nye...balik je rumah, terus sakit perut...adoii...nama pun limau kan sayang...hehehe.. :p


Menu : Beef Garlic Butter
Taraaaaa....aku makan burger nie...sedap jugak...masin-masin sikit rasa...mungkin sebab butter kan...butter kan ade masin-masin sikit....hehehe...pas nie aku nak try Bruschetta die lak...sedap x mcm aku buat sebelum nie (perasan!!)...hahahahhaa....


Menu : Watermelon Ice
Air tembikai dengan aku tidak dapat dipisahkan...cewaahhh....hahahaha...tapi sayang..nie bukan ori watermelon...so tak berapa sedap la air nie...manis buah tak rasa...sori..:(


So, total kita org makan semua sekali adalah RM 32.40...ok what...pas nie boleh makan lagi kan...hehehe...tapi Burger Bakar Abg Burn gak terbaekkk (bak kata hubby aku)...hehehehe..

ok babaiiiiiiiiiiiii

17 comments:

  1. saya xtery lg burgerbyte...tp burger abg burn mmg teliuq habeh la....hehehehehhe...salam kenal fiedan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...kannn...abg burn gak mantopp..mmg x jemu mkn...hehehehe...salam kenal jugak..dr mane?

      Delete
    2. Hehehe...kannn...abg burn gak mantopp..mmg x jemu mkn...hehehehe...salam kenal jugak..dr mane?

      Delete
  2. Salam Fiedan ..Salam Singgah ... Done Follow Sini ..Ada masa Jom singgah sini http://akifimtiyaz3.blogspot.com/ Happy blogging ya !!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. salam kenalan

    alamak ...nampak makanan terus lapa ....nak gie lunch terus la pas nih ......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kannn...dh la time lunch nie...lapar pulak...hehehehe...

      Delete
  4. Replies
    1. kan...sedapp mkn burger...hehehe...

      Delete
  5. da lama nak terjah burgerbyte ni tapi sampai hari ni tak singgah2 lagi...memang terliur tengok menunya kat FB burgerbyte...kena singgah juga ni nanti...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. terjah jgn tak terjah ezad...hehehhe...mantop gak...boleh tahan burgerbyte rase nye..try la..beef bacon sedap =)

      Delete
  6. Salam perkenalan.. wah nampak menarik burger tu. Tapi nak ke Melaka jauh bebenor.. saya terjah burger bakar abang burn jelah.. dekat sket ngan umah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jugak :) hehehhe...rase nye area kl pun ade..nie kite pun tak tahu ade kat melaka..bugerbyte..sedap jugak...hehe...tp burger abg burn tiada tandingan...tu lg sedap...hehehehe ;)

      Delete
  7. singgah bw :) dah lama rasanya tak makan burger..
    last makan before puasa. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...mkn laa...mmg terbaekkk taw...hehehe :)

      Delete
  8. salams kenal & follow dari kak mieja, jempot datang rumah akak kalau ada kelapangan masa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasti kak...follow me too ye...salam kenal jugak... =)

      Delete