Monday, 18 May 2015

Sunway Lagoon Water Park ( 01 / 11 / 2014 )

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

fuhhh...berhabukk ai rasa ai nye blog nie..baru la nie ai nk hapdateee entry.. haaa...kau rasa?? hahahhaa...gelak besar ai taw.. dah masuk bulan May 2015 kott, baru la nie ai nk hapdatee...cite dah basi oiiii... nk hapdatee cite tahun lepas lak tuh...hadoii...memalukan...hahahha..

Masa nie kami semua planning last minit... pi sama kawan-kawan husbend..

Tarikh : 01 / 11 / 2014
Lokasi : Sunway Lagoon Water Park

Harga Tiket :
Dewasa - RM150 (RM108 - online)
Kanak2 - RM120 (RM81 - online)
Senior Citizen - RM 120 (RM81 - online)
Tapi waktu nie kami beli kat Groupon jekk.. sebab murah sangat berbanding beli walk in atau online.. Harga tiket masa nie kite org beli RM60/person.. so berbaloi sangat dan puas hati! hehehe..

Locker for rent :
Multiple time usage : RM22 (nie macam locker kecik)
Luggage : RM43 (nie macam locker besar, boleh letak barang bayak-banyak..huhu)

So ai terangkan di sini... nie tiket all in ye.. maksud ai all in adalah indoor & outdoor (boleh semua main, kecuali hari hujan sbb yg mne menggunakan karen, akan distop seketika)..huhuhu.. makanan tak boleh bawa... kena beli makanan kat dalam.. so kne topup2 la duit kat gelang masing-masing ye sbb senang nak beli apa-apa kan.. so cek it out tgk gambar-gambar yg tak byk nie..huhuhu..


ok nie tiket dr Groupon.. kalo beli tiket online and walk in ade lain sikit...


pintu masuk akan jumpe nie..


kat sini ade hantu...hahahha.. alaa...macam org hantu main-main tu...sbb kat dpn tu rumah hantu..cer try masuk..mmg bestt..sure jerit jek lebih!! hahaha..


aku pun tak tahu ape motif aku amik gambar nie..blurr...


dorang nie dah tak sabar nak mandi...sepanjang perjalanan asyik sebut vuvuzela vuvuzela jekk...hahaha...sudah bile naik, semua nyesal...takut...hahaha...fedup makkk...


pewwiiittt....


waktu nie hujan lebat selebatnya...so tak dapat main yg outdoor punye... dapat main pun kejap jek...sedeh :(


dah tak de orang sangat...sebab dah petang...mood balik melaka!! hahaha..


kat luar pintu masuk.. poyo jek muka aku!! hahaha...


taraaaa....nie jekk yg join.. actually tak cukup korum nie...huhu..ade yg tak nak pi...so pi lantak la sama depaa kannn...hahaha (jahat ai)

ok adiuss amigosss!!

No comments:

Post a Comment