Monday, 24 August 2015

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BY HANNAH AZIZ

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Holaaa semuaa... Tadi ternampak segmen dari Hannah Vita Shoppe
Nampak menarik segmen yang diadakan.. It's Simple Segment...
Boleh klik link nie --> SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BY HANNAH AZIZ <--

Jom kite semua sama-sama join!! =)


Jangan lupa klik banner nie untuk join segmen..

Syarat-syarat untuk join yang sangat mudah ye... boleh klik link di atas.. hihihi..

- 20 blog bertuah akan dipilih untuk dimasukkan dlm bloglist Hannah sepanjang September nie..
- 10 yang paling bertuah akan menerima hadiah yang istimewa dari Hannah..

Pernyetaan dari 24 Ogos 2015 sehingga 30 Ogos 2015

Pissstt : Saya doakan semoga Puan Hannah di murah kan rezeki dan semoga berbahagia di samping keluarga tercinta.. Actually Mrs Hannah it's my favorite lecturer during my studies for a few years ago.. hihihi =)

So guyssss enjoyy!!!!!

Tuesday, 11 August 2015

Raya 2015 =)

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Pin Pinnn tumpanggg laluuu.... hihihi... walaupun hari nie 27 Syawal, baru nak update entry.. hikhik..
rase nye sempat lagi kan nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin kepada semua muslimin dan muslimat... maaf kan ceq sekiranya ade terkasar bahasa ke selama perkenalan kita selama ini, saya mohon maaf ye.. 0-0 :)
So, raya tahun nie so so excitedd sebab kami semua balik kampung Batu Pahat, Johor... happy la sebab dah 2 tahun asyik beraya rumah mertua jekk.. hehe.. pujuk punye pujuk suami yang tercinta, dapat la balik beraya tahun nie kat kampung sendiri..yeaayyy yeeayyyy.. hehe.. macam budak-budak lak rase... hahaha :')

Gambaqqq pleasseeee.... hehehe :D



Ayah & Ibu...


Di pagi raya... Ampunkan kakak ye ibu andaikata kakak ade buat salah selama ini (rasenye kakak selalu ade je buat salah dgn ibu... hehehe)


Ampunkan kakak ye ayah =)


Pissstt pisssttt... menantu salam ayah... hehehe... Laaa ayah nie.. awat muke lagu tu? hehehe.. waktu nie ceq snap pic cepat-cepat.. hehehe.. tu yang muke ayah tak sedia lagi tuhh.... hikhik..


Maaf & ampunkan saya ye ibu.. :)


Husband, ibu & sayaaaaa


With my lovely ibu :')


With my makcik-makcik & sepupu sepapat :D


Raya raya, ziarah menziarahi rumah nenek sedara :p


We allsss yang suke bergambaqq... hehehe... perasan tak yang muke kita orang semua sepesen jekk kann... hehehe.. paling tua ceq la.. hehehe.. tapi ceq nampak paling remaja :p


My Johorean Family ;)


I love u sayanggggg... Muuuahhhxx


Sayang dah macam YB ceq tengokk... hahahah... kawasan mane yunk? Dun Tongkang Pecah ke? lalalalala :p


Balik kampungggg... ohh hoo hooo balik kampunggggg... :D


Selamat Hari Raya dari saya dan husband =)

School Holiday Penang & Cameron Highland Againn !!! ( 01 - 03 / 05 / 2015 )

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

okay time nie school holiday... memandangkan cuti sekolah, so ibu ceq pun cuti la kan.. hehe.. waktu nie, x planning langsung pun nak pi holiday.. 2 hari sebelum nak pi holiday, ibu ceq whasap yang boring duduk rumah time cuti sekolah nie.. so, nak ajak pi jenjalan... nak pi penang katanya.. haa yg sorang nak pi penang, yang sorang lagi nak pi cameroon.. sudah nye kite pi dua-dua sekali.. senang, abis cerita.. hehe.. 
ok maklumat hotel semua fully booking time nie.. yelaa mne x nye.. planning last minit kan.. lagi cuti sekolah nie, so banyak la hotel & resort yang fully booking... hotel murah pun payah gile nak cari.. memang fully booking... aduuhh aduuhh pening.. so waktu nie kami semua redha jekk.. sebab pikir, bile dah sampai penang nanti baru pakat cari hotel area sane mane kalau ade kosong kan..

Jom tengok gambaqq sattt :p


sangat jemm... waktu nie semua dah penat dah... bayangkan perjalanan kami memakan mase selama 13 jam dari Melaka nak ke Penang.. mau nak tercabut punggung nie... hahahha..


Excited nampak sign board George Town.. tak sabar nak sampai penangggg....


Sampai-sampai je kami cek in kat sini... semua hotel yang kami pi, semua fully booking.. sangat sedih taw.. So moral of the story, rancang lah perjalanan holiday anda semua seawal yang boleh ye... hehehe :D
Check in : Hotel Adamson Seberang Perai
Harga : RM75/Malam (Katil Double) - Bilik Ceq & Husband
RM85/Malam (1 single + 1 Double) - Bilik Ayah & Ibu
Masa nie sebenarnya dah fully booking jugak.. tapi owner nye kata die akan call 2 orang yang dah booking untuk confirm yang meraka jadi nak menginap di sini ke tidak.. tunggu punya tunggu, owner nie kata mereka cancel dan alhamdulillah 2 bilik nie diberikan pada kami... Syukur alhamdulillah :)


Waktu nie ayah ibu pi jumpe kawan dorang sat... So kami tunggu dalam kereta sebab dah tak larat asyik tukar-tukar driver jek... hehehhe...


Jambatan pertama Pulau Pinang.. Beratur nak tunggu giliran nak naik feriii =)


Tu dia, tu diaa... nampak Jambatan Ke-2 dari naik feri nie...


hai cik abang... Menari bosanovaaaa.... hikhikhik...


awat muke ceq lagu nie... hohohoho...


With my lovely mom & dad...


Tengah tunggu turn nak naik Cable Car..


Mase dah sampai kat atas, hujan sangat-sangat lebat... So, tak dapat ambil gambar kat Laman L.O.V.E tu.. sob sob :'(


Bila tiba kat atas nie, sejukk sangatttt....


Jambatan Ke-2 Pulau Pinang..


ok kite pi serbu pulakk Cameron Highlands... Let it goooooooo....


Sayangggg :)


Agak poyo sikit muke ceqq... hukhukhuk :p


Memori daun pisang, waktu jalan-jalan... lalalalala..
Eh salah.. Memori pokok cili.. hahaha :p


Kea Farm =)
actually nie kali ke-3 ceq jejakkan kaki ke Cameron Highland.. best dan sangat puas hati... ada masa, In Sha Allah nak mai sini lagi... best best... :D


Perjalanan jauh tak ku rasa... Ewahhhh....


Haaa pilih abg akak... tapi udang goreng tepung die memang terbaikkk... memang tak rugi beli.. nie lokasi dekat Pasar Kea Farm..


Kami berempat sahaja.. hehehe..


haaaiiiiiiiiiii


hikhikkkkk


ok last gambaq, babaaaaaaaaiiiiiiii penang & cameroon :D

Harga Tiket :
Feri Penang = Kereta (RM7.70), Motosikal (RM2.00) & Basikal (RM1.40)
Penang Hill = RM10 (A) & RM4 (S)

ok pas nie next nak pi holiday kat Legoland pulakkk... next entry pleaseee... So excited... hehehhe...

Monday, 10 August 2015

Ocenarium, The Shore Melaka ( 14 / 03 / 2015 )

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

holaaa holaaa holaaa....
bosan dah waktu nie... tak tahu nak wat ape... so ajak la adik-adik pi sini.. name jek duduk Melaka.. tapi baru la nie nak jejakkan kaki kat sini... hehehe :D

Lokasi : Ocenarium, The Shore Melaka
Harga Tiket : RM28 (A), RM18 (C) & RM18 (S)

Pas nie nak try lak naik Sky Tower, The Shore Melaka.. alaaa... yg macam kat Dubai, kat China tu.. lantai berkaca.. mmg mencabar.. harga tiket masuk Sky Tower RM18 kalau x silap.. so nanti kalau dah naik, ceq share kat blog naa... hehehe...

Jom cuci-cuci mata tengok gambar =)














The cute boyyy... aqmar.. muuuahhh :)