Monday, 10 August 2015

End Year Family Day 2014 Langkawi, Malaysia ( 19 - 22 / 12 / 2014 )

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

okay sekarang nie cerita tahun lepas... punye la berhabuk duk kat dlm draft jek niee... la nie baru nie cerita...kikiki... macam biase, every end year, kami semua adakan family day... so kali nie, we olls semua decide nak Family Day in Langkawi...
Percutian 4 hari 3 malam di langkawi... kami semua naik bas.. sewa 1 bas dalam RM10,000.. so ade 40 kepala, maknanya RM250/head.. so waktu nie Pak Teh sy yg uruskan.. kami bayar jek kat die.. Ok nak cerita sikit mengenai penginapan... waktu nie kite org semua menginap di KONDO ISTANA.. DIULANGI, KONDO ISTANA.. Kondo Istana nie betol-betol bersebelahan dengan Kompleks & Hotel Hj Ismail Group.. ok nak cerita sikit.. waktu nie mmg tak tahu menahu pasal KONDO ISTANA YANG BERHANTU nie.. Pulak tu dalam top 10 senarai hotel berhatu... jeng jeng jenggg... alkisah bermulanya pada masa yg same, akak ipar ade kursus di Langkawi.. so die tnye la kite semua menginap kat mana sbb die nak join dtg sekali la after kursus.. So kami semua ckp la kat Kondo Istana nie.. So, akak ipar pun duk google la kat mne tempat nie sbb nak dtg kan.. pastu ape yg die jumpa dlm google tu adalah KONDO ISTANA YANG BERHANTU.. x caye, korang semua try la search kat google... omg omg omg... waktu nie die x habaq la kat kami sbb kononnye x nak spoil kan mood holiday kami sefamily nie kan... hahhaha..
ok kisah seterusnya... mula2 tengah berkumpul ramai-ramai nie, cousin duk habaq la die asyik dgr bunyik tu la bunyik ni la waktu malam-malam.. ade yg dengar ade orang bukak paip sinki waktu malam.. padehal semua tengah tido nie... pastu waktu naik lift, ade mak salleh nie tegur ade cousin yg lain nie duk pimpin tangan budak-budak.. aduhhh duhhh... celah mane lak ade budak sebelah die tu kan mase nak naik lift... ohhh noooo.. dah seram dorg duk cite pasal hantu nie.. bunyi tapak kasut dalam rumah la.. bunyik orang bukak pintu la... ketuk pintu malam-malam jgn cerita la..macam-macam lagi.. tak nak cite lanjut.. kang takut... wuwuwuwu.. patut la kat pool deck kondo nie x boleh masuk... ceq rasa la kan, mesti ade cerita di sebaliknya.. sebab tu pintu nak ke pool deck, tutup jek manjang & no entry.. kalau korang semua rajin, pi google berkenaan Kondo Istana nie... mmg byk cerita.. hohoho.. ok continue last sekali ape cerita naa kat slot last sekali :D
Meh mai cuci-cuci mata sat tengok gambar.. Oleh kerana HIG kat sebelah jek kondo nie, maka shopping pun bermula... jalan kaki jekk... 5 minit pun x sampai...hehehe :p


Victoria Secret... wangii sangat-sangat... Body mess (perfume) nie kalau x silap harga RM50++.. murah jugak laaa...


taraaa.... pin pinnnn... tumpang lalu sat... haa nie 1 troli kami husband wife borong taw.... hahahahahhaha... harga 1 troli nie kami borong ada la dalam RM300++.. :D


nie mmg target utama nak beli.. periuk ajaib... konon beli nak rajin la masak.. haremmm kelaut jugakkk rajinnyee... hehe..


mangkuk piraite.. entah mcm mane ejaan, x ingat... hehe.. nie dalam harga RM40++.. depend pada saiz yang kita ambil la.. yg nie saiz sederhana... ada 3 pieces dalam nya...


mai mai ceq maiiii.... beli beliiiiiiiiiiiiiiii :p


my cute niece =)


nie la akak ipar ceq yg cerita kat atas tadi.. dah habis kursus time nie ;)


Kiri sekali adik ceq, my mom, my aunty & my cousin...
Lokasi : Kilim Georest Park.. bestt.. tengok ikan pari dan macam-macam lagi..
Harga tiket : RM25 kalau tak salah la..hehe.. semua lupe :')


my cute husband =)


My lil brother =)


With husband.. love you 
Lokasi : Cable Car


Makam Mahsuri


Makan Mahsuri


Nie kat Kilim tadi... kami semua naik 2 boat.. 1 boat tak muat, ramai sangat..


Beria Pak Ndak ceq amik gambar... hahahha


We ollsss naik boat pertama.. Eh Haniff, awat muka lagu tu? takaut leteww.. :p


tengok depan sekali baju hitam tu... my chip.. hehe.. ayah kononnye jadi ketua dalam boat nie... ehhehe..


boat ke-2.. yg tak muat semua pi boat sane.. ade lg sebenarnye tak naik mcm nenek ceq.. sebab takut laut duk terhuyun hayang.. so yg tak naik boat, dorang semua tinggal kat jeti.. 


Lokasi : Gua dekat Kilim Georest Park


nie bukan sebahagian, nie seciput jek keluarga kami... yg lain x naik cable car, takut katanya... hahahha.. 


peace yoooo ;)


haaa yg baju merah nie my brother no 1... org pandang depan, die sibuk dgn ipad die.. loratttt lahhhh... :p


dalam feriiiii...


dengan ibu... waktu nie baru sampai langkawi... dengan tak mandi, muke macam mintak penampo jekk ceq nie....selekeh gile...hahahahha...


ayaaaaaahhhhhhhhh... buat ape tu? skodeng org eh? hehehe :D

ok sambung cerita part dalam bas waktu nak balik... akak ipar ceq nie pun habaq la yg Kondo Istana nie berhantu... satu bas kecoh... budak-budak nie cerita la yang pasal malam tu dorang kena ganggu tu kan... semua marah akak ipar sebab nape la die tak bagitahu.. alasan sebab tak nak spoil kan holiday semua orang... yelaa.. bila dah tahu, mesti la semua salahkan Pak Teh yg incharge la, nak tukar penginapan la ape la, tu sebab die senyap jek tak mau bagitahu... hahahaha.. pandai kau kak...

So the moral of this story, buat research sehabis baik pasal holiday yang kita nak pi... jangan semua lepas tangan jee.. ambil tahu serba sedikit supaya tak terkena lagi... hahahha...

Harga Tiket : 
1) Cable Car = RM15 (A), RM10 (C)
2) Makam Mahsuri = RM10 (A), RM5 (C)
3) Tiket Feri = RM18 (A), RM13 (C)
4) Kilim Geoforest Park = RM25 (A)

adiusss amigussss :p

3 comments:

  1. Aku dah agak dah... aku check in 3 dis 2016.. hari ni 5 dis baru nk check out..baru nk search google... hahaha.. dua mlm tido pasang bacaan ayat2 Quran di handfon smpi ke pagi... ni masih di sini...dok atas katil... satgi check out awal....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk tido kondo tu jugak ke? serius? cerita la mcm mne kat sane... aduhaiiii... yg pelik masih beroperasi lg ekk kondo tu... kesian pd kite2 nie yg tak tahu pape... tu la jd kan pengajaran, lepas nie nak cek in mane-mane mmg kena google dulu kan... hahahha

      Delete
  2. Abg saye baru lepas bercuti dduk condo tu.. memang kena kaco.. condo no 107.. bunyi orang basuh pinggan kat dapur, bukak air sinki. padahal xde ape pon bile tengok hehe.. pasang la ayat quran pon die kaco jugak.

    ReplyDelete