Monday, 10 August 2015

Holiday di Perak ( 19 - 21 / 02 / 2015 )

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

ok cuti sekolah bermulaaaa.... pi holiday dengan family sebelah mertua... hehe.. waktu nie semua kata nak pi perak.. memandangkan ceq pun dah lame x jejak kan kaki ke bumi perak nie, so ceq pun agree nak join holiday pi perak... hehehe... kita orang cek in kat rumah abang ipar jekk.. senang, jimat dan memuaskan... hahaha :p
waktu nie kita orang semua gerak naik bas jekk dari Melaka Central sampai ke Taiping, Perak.. naik bas StarMart.. dalam RM100 +/- per head (2way)... ok best.. seat yang luas, sungguh memuaskan... siap ade kerusi urut lagi kauu.. kerlassss... hahahha :')


Lokasi : Maxwell Hill Taiping, Bukit Larut Perak
Harga Tiket : RM10 (naik boat)


Nie kat maxwell... jalan kaki sepanjang jeti.. best..boleh kurus badan... jalan dalam 15-20 minit macam tu sebelum nak sampai ke jeti naik boat...


setelah penat berjalan kaki, kita naik boat dulu.. ohh yaa.. tangan ceq tu tak tahu la nape.. sebelum pegi nie, tiba-tiba krem.. macam tak boleh gerak.. doc said, mungkin sebab urat.. 


hikhikhikk.. sepet mata husben ceqq... kena silau =)


lalalala... gambaq semau no edit.. tak de kuasa nak edit-edit bagi cantekk ke hapee...lalalalala.. :p


Lokasi : JS Muara Restoran Terapung Ketam Lembut, Kuala Gula
Harga : Ambil pakej family, RM200++


semua dah lapar... makanan lambat nau sampai...hahahhaa.. restoran nie mmg betul-betul terapung.. bila boat lalu, mula berombak ombak kami semua atas nie.. terhuyun hayang.. best best... hehehe..


haaaiiiiiiii :')


nie air terjun kat belakang rumah abg ipar... 


ehh ehhh dak auni nie.. selalu bikin kontrovesi taww :p


kak ngah dan anak-anak...


seronok tengok dorang mandi... waktu nie ceq x join mandi pun.. sebab memikirkan tak de toilet untuk nak salin baju kat sini, tu yang tak mandi.. oh yaa... nie tempat open ye.. bkn tempat pelancongan.. sbb tu tak de toilet.. jgn salah anggap pulak.. hehe..


wahh wahh seronok dak aqil mandi ehh..


we ollsss dalam bas waktu nak balikk... 
byee byeee perak... jumpe lagi di lain hariii :')

ok babaiiiiiiiiiiiii

No comments:

Post a Comment