Tuesday, 11 August 2015

School Holiday Penang & Cameron Highland Againn !!! ( 01 - 03 / 05 / 2015 )

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

okay time nie school holiday... memandangkan cuti sekolah, so ibu ceq pun cuti la kan.. hehe.. waktu nie, x planning langsung pun nak pi holiday.. 2 hari sebelum nak pi holiday, ibu ceq whasap yang boring duduk rumah time cuti sekolah nie.. so, nak ajak pi jenjalan... nak pi penang katanya.. haa yg sorang nak pi penang, yang sorang lagi nak pi cameroon.. sudah nye kite pi dua-dua sekali.. senang, abis cerita.. hehe.. 
ok maklumat hotel semua fully booking time nie.. yelaa mne x nye.. planning last minit kan.. lagi cuti sekolah nie, so banyak la hotel & resort yang fully booking... hotel murah pun payah gile nak cari.. memang fully booking... aduuhh aduuhh pening.. so waktu nie kami semua redha jekk.. sebab pikir, bile dah sampai penang nanti baru pakat cari hotel area sane mane kalau ade kosong kan..

Jom tengok gambaqq sattt :p


sangat jemm... waktu nie semua dah penat dah... bayangkan perjalanan kami memakan mase selama 13 jam dari Melaka nak ke Penang.. mau nak tercabut punggung nie... hahahha..


Excited nampak sign board George Town.. tak sabar nak sampai penangggg....


Sampai-sampai je kami cek in kat sini... semua hotel yang kami pi, semua fully booking.. sangat sedih taw.. So moral of the story, rancang lah perjalanan holiday anda semua seawal yang boleh ye... hehehe :D
Check in : Hotel Adamson Seberang Perai
Harga : RM75/Malam (Katil Double) - Bilik Ceq & Husband
RM85/Malam (1 single + 1 Double) - Bilik Ayah & Ibu
Masa nie sebenarnya dah fully booking jugak.. tapi owner nye kata die akan call 2 orang yang dah booking untuk confirm yang meraka jadi nak menginap di sini ke tidak.. tunggu punya tunggu, owner nie kata mereka cancel dan alhamdulillah 2 bilik nie diberikan pada kami... Syukur alhamdulillah :)


Waktu nie ayah ibu pi jumpe kawan dorang sat... So kami tunggu dalam kereta sebab dah tak larat asyik tukar-tukar driver jek... hehehhe...


Jambatan pertama Pulau Pinang.. Beratur nak tunggu giliran nak naik feriii =)


Tu dia, tu diaa... nampak Jambatan Ke-2 dari naik feri nie...


hai cik abang... Menari bosanovaaaa.... hikhikhik...


awat muke ceq lagu nie... hohohoho...


With my lovely mom & dad...


Tengah tunggu turn nak naik Cable Car..


Mase dah sampai kat atas, hujan sangat-sangat lebat... So, tak dapat ambil gambar kat Laman L.O.V.E tu.. sob sob :'(


Bila tiba kat atas nie, sejukk sangatttt....


Jambatan Ke-2 Pulau Pinang..


ok kite pi serbu pulakk Cameron Highlands... Let it goooooooo....


Sayangggg :)


Agak poyo sikit muke ceqq... hukhukhuk :p


Memori daun pisang, waktu jalan-jalan... lalalalala..
Eh salah.. Memori pokok cili.. hahaha :p


Kea Farm =)
actually nie kali ke-3 ceq jejakkan kaki ke Cameron Highland.. best dan sangat puas hati... ada masa, In Sha Allah nak mai sini lagi... best best... :D


Perjalanan jauh tak ku rasa... Ewahhhh....


Haaa pilih abg akak... tapi udang goreng tepung die memang terbaikkk... memang tak rugi beli.. nie lokasi dekat Pasar Kea Farm..


Kami berempat sahaja.. hehehe..


haaaiiiiiiiiiii


hikhikkkkk


ok last gambaq, babaaaaaaaaiiiiiiii penang & cameroon :D

Harga Tiket :
Feri Penang = Kereta (RM7.70), Motosikal (RM2.00) & Basikal (RM1.40)
Penang Hill = RM10 (A) & RM4 (S)

ok pas nie next nak pi holiday kat Legoland pulakkk... next entry pleaseee... So excited... hehehhe...

2 comments:

  1. Bestnya jalan-jalan ke cameron dan penang..dua-dua tempat tu memang bestkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak nooreen... hehe mmg best kak.. plan december nie nak naik cameron lagi... tempat yg tak pernah puaskan.. hehe.. best dangat2.. =)

      Delete