Sunday, 27 September 2015

Holiday at Legoland, Malaysia ( 22 Ogos 2015 )

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

haiiii... kali nie pi holiday kat Legoland, Nusajaya Johor... ok memang best sangat... hehehe... kami pi dengan kawan-kawan... So far yang ceq pernah rase, untuk Theme Park Legoland nie adalah antara Theme Park yang paling best di Malaysia.. hehehe..

Ok sedikit coretan untuk next review hangpa kalau nak pi Legoland nie :
- yang mana tak tidur di Hotel Legoland, di sarankan gerak awai supaya tak tempuh jem dan supaya dapat parking betul-betul berhadapan pintu masuk.. senang kata tak payah nak jalan jauh-jauh kalau dapat parking jauh..
- sediakan air berbotol-botol dan snek jajan, siap-siap masukkan kat dalam beg.. hangpa jangan risau, mereka tak kan cek beg hangpa bile tiba kat pintu masuk.. sebab apa ceq cakap lagu nie, pasai makan dan minuman kat dalam nie agak agak mahai.. air yang penting sebab nak main semua permainan akan cepat haus.. so air penting..
- datang awai supaya dapat masuk awai dan dapat main semua permainan (kira berbaloi la bayaq mahai, dapat main semua)... so datang seawai yang boleh.. sebab ada kawan ceq mai lambat sikit, so depa tak dapat nak main semua permainan, dan agak rugi..
- nak senang, hangpa beli tiket online je... senang nanti tak payah beratuq panjang-panjang nak beli tiket... LEGOLAND® Malaysia Ticket  <--- klik link sini ye.. print tiket yang ade barcode, kat pintu masuk tu just scan jek.. Then palang terbukak, dah boleh masuk...hehehe.. beli tiket combo (Theme Park + Water Park)
- ok kalau boleh ceq sarankan hangpa main semua permainan... tok sah duk tunggu-tunggu lagi, pasai kalau hangpa lambat, alamat hangpa kena beratuq tunggu turn yang lama... macam ceq and the geng, kami mai awal then kami dapat main semua benda tanpa menunggu giliran yang lama dan tanpa menoleh-noleh ke belakang... memang enjoy habis.. hahahha..
- ade ceq buat research sebelum nie, ade yang tak dapat main habis pasai masuk pun lambat.. tapi ceq, jujur ceq habaq kami memang dapat main semua.. puas hati... lalalala :p

Ok jom tengok gambaq sat naaa... :D


Sampai awai, dok posing...hehe..


With lovely husband... :)


Nie rupa beli tiket online... print pakai A4.. Kat situ ade tulis cara-cara nak masuk menggunakan tiket online... hehehe.. mase nie kami beli tiket combo.. 


Depan hotel... best! 


Depan hotel lagiii... hikhik..


We ollss dah tired... Next Checkpoint pleaseee!!


Rola coster... sempat bergambaqq... hehehe...


Miniland.. KLIA..


Port pelabuhan... sungguh kreatif.. cantekk..


Ohh beijing!!! Rindu nye Beijingggg... dulu pernah pergi... cuaca yang sangat best... rindu nyeee.... hehehehe... boleh baca kat entry nie yee... ;)


cantek!!


Masjid =)


hai husband... :)






Nie kat water park... actually kami tak mandi pun sebab dah buat research mereka kata tak kan sempat nak mandi... tapi hampa sebab kami habis main semua permainan theme park dalam pukul 3pm macam tu.. So sepatutnya kami sempat mandi.. Oleh kerana dah review kata tak sempat, sedeh gak la... tapi masing-masing kan... duk tengok orang mandi jek la... sob sob..hehehe...


Our group!


Our group team!!

Ok enjoy!! Nora bagi 9.9 stars!! hihihihii...
Next holiday is Cameroon again and Pulau Perhentian... tak sabaq... hehehe.. ok tunggu next entry... hikhik... dadaaaa! 

5 comments:

  1. wahh sonoknyer gi legoland tuuu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....best... sangat2 best... sy suggest kan awk pegi sana.. mmg tak menghampakan.. hehe.. try la.. best ^_^

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Nanti anies ade mase, anies try pi.. Mmg best.. Hehe 😊

      Delete