Monday, 26 October 2015

Pirate Coffee Melaka 'vs' Borders Tea Melaka

 ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

hai ollssss... hari nie nak cerita berkenaan dengan minuman.. hikhik.. asyik cerita pasal makan je kan.. ok la nie banyak dah gerai-gerai minuman yang femes memes lagi meletop di negeri Melaka nie... salah satu nya... jeng jeng jeng... taraaa... Pirate Coffee Melaka dan Borders Tea Melaka.. So far setakat nie ceq pernah try dua tempat nie je la di Melaka... Kedua-duanya memang ada keunikannya tersendiri... Alaaa senang cerita, kedua-duanya memang sedap dan berbaloi la... hehehe...

Ok first, kita cerita pasal Pirate Coffee Melaka dulu.. 
Boleh like FB : Pirate Cofee Melaka (FB)
Alamat : No 49, Jln BP 10, Taman Bertam Perdana, Pulau Gadong Melaka
Landmark : Khemah warna hijau.. Betul-betul berhampiran Kamsis Politeknik Melaka (sebelum sampai simpang Kamsis Politeknik Melaka, khemah cafe nie sebelah kanan).... 
Haaa... faham dak? kalau tak faham, leave comment naa... nanti ceq kasi map kalau tak faham.. hukhukhuk >_<

 

Nie antara perisa yang ada...murah je... harga dari RM4 - RM6 per cup... try la... memang sedap sangat-sangat susah nak di khabarkan... hikhik... Dont wory, bukan indah khabar dari rupa yee.. memang mantop, terbaik..


 Nie ceq pilih perisa Hazel Nut Coffee dan Strawbery Coklat... Strawbery Coklat memang sedap... terasa di awang-awangan berada di Cameron Highland... cewaahhh gitewww... hehehe.. ;)

Ok second, kita cerita pasal Borders Tea Melaka pulak.. 
Boleh like FB : Borders Tea Melaka (FB)
Alamat : No. 9, Jalan SP1, Taman Semabok Perdana, 75150 Melaka
Landmark : Betul-betul bersebelahan Shell, Semabok Melaka


Lai lai... mari mari pilih perisa... murah sahaja.. RM5 per cup... hikhik.. murah-murah, mari beli... cehhh... dah macam ceq pulak yang kerja kat sini... siap promote bagaikan... hehehe.. :p


Taraaaaa.... Yang nie ceq pilih coco dan strawbery... strawbery die memang best... terasa strawbery nye taw... betul, tak tipu... Errr dah kenapa ceq asyik minum ayaq strawbery jek kan... hehehe... sebab strawbery buah yang paling best dan sedap... tapi nie serius, tak masam pun.. try la beli... hehehe...

Ok, enjoy your drinks! ^_^