Sunday, 3 April 2016

Avillion Admiral Cove, Port Dickson The Best!

ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM  

hai... hari nie nak cerita sikit pasai holiday... hehe... bukan pasai makan naa.... lame dah tak dak cite pasai holiday kan... hehehe.. =D
Cerita dah berhabuk, tapi tetap nak duk cita gak... This is my first time menginap kat Avillion Admiral Cove nie.. dah lame dah duk usha nak try menginap di sini dan ceq bagi 10 bintang... memang best dan sangat puas hati...

Booking hotel : Booking.com 
Landmark : Berhampiran dengan Hospital Port Dickson... Kalau hangpa dari melaka atau dari Politeknik Port Dickson, lokasi nie sebelah kiri naa... 

Jom Cekidout gambaqqq =)

 

Mula hangpa sampai hotel nie, hampa nampak signboard nie.. 


Masa cek in, hangpa semua nampak tangga nie... tangga nie boleh turun ke bawah tengok kapal kapal pelabuhan....


Private kapal....

 

View waktu magrib....

  

 


Serius puas hati sebab luas sangat biliknya walaupun menginap cuma ceq laki bina jaaa...


Bilik Air...


Sila abaikan hat bersepah atas meja tuhh.. hahahha...


Katil single...


Masuk je dari pintu, hangpa nampak kawasan macam nie... haaa see... luas kan... bilik besaqqq....

 

Salah satunya bilik hotel yang ada sinki...


Haaa nie arah qiblat... ceq nak habaq... memang tak dak arah qiblat kat ceiling bilik... ceq pun duk puas cari kat mana la arah qiblat kan... sekali bukak laci, tu diaaa... kat situ rupanya arah qiblat... nie laci yang dekat tv tu ye... kalau tak jumpa arah qiblat, hangpa cari kat situ....


ceq yang gebus gebas temok mok mok... hahahha... breakfast pagi diet atkin kononnya... kahkahkah...


My only one husband... love u!! :*


Laaa nie die nak kite layan die macam raja... katanya nak rest jee...


Alaaaa aluuu la itewww... hakhak... *ayat mintak penampaqqq*....

Psssttt : Nie nak habaq sikit.... jangan ingat hotel nie tak dak pantai eh... memang hang turun kat lobi, hang tak nampak pantai... hang nampak laut jaa... tapi hang kena turun kat parking kereta tu, ada signboard tulis "ke beach".. alaaa jalan kaki sikit jaa.. waktu nie ceq tak sempat nak amik gambaq bagai sebab excited nak mandi pantai... handphone tak bawak nak amik gambaqq... hukhukhuk... So selain aktiviti pantai, hang boleh berbasikal mengelilingi hotel... bukan mengelilingi dunia naa... hehehe... selain berbasikal, macam macam lagi aktiviti boleh dilakukan kat bawah tu nanti... So nasihat ceq, pi rajin petang petang tuh jalan kat bawah taw.. kalau tak rugi jaa... manyak aktiviti maa...

K sekian coretan ceq... hikhik.. babaiiiii....

Thursday, 21 January 2016

Mee Besen Ori Melaka (Terbaik)

 ASSALAMUALAIKUM
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Haiiii semua... hari nie nak cerita sikit berkenaan dengan Mee Besen Ori Melaka yang tengah meletop top toppp kebabommm sekarang nie... hikhikhik... Al-maklum la ceq nie jenis food lover kannnn... bila dengaq sana ade makanan sedap, mesti pi... kalau ade makanan sedap kat hujung sana pulak, mesti pi... mana tak badan ceq nie like a drum drum drumm kannn... lol! -_-

Ok hangpa semua boleh la like FB depa naa....
Alamat : G11 Pangsapuri Laksamana Lorong Thamby Abdullah, 47500 Bandar Hilir Melaka
Landmark : Berdekatan dengan Stamford College, Melaka
Waktu Operasi : 3 pm - 10 pm 

Jom Layan Gambaq Naaaaa....

 

 Nyum Nyum... sedap baq hangggg.... makan dengan sambal kicap cili api, memang berasap asap kan... :p

 

Hubby cover macho leteww... ke tengah tak sabaqqq nak ngapp... hikhikhik... :D


Ayaq yang sangat menyelarakan dan menyegarkan... serius sedap ayaq leleh leleh nieee....


Taraaaa.... Nie la rupa mee besen tuh... :D


 Tu diaaaa baq hangggg... menyelerakan naaa....


Nie menu baru kat cafe nieee.... 
Namanya Talam Western... RM35 jeee...
Merangkumi : Chicken Chop 2, Spaghetti carbonara, Meatball Bolognese & Kentang Goreng Cheese.. So berbaloi la kan dengan harga nyaa... boleh makan untuk 3 4 orang nie...
Nie Sumber gambaq kat FB jaa.. tak try lagi menu nie... tapi nampak menarik kan kan kan =)

 

Nie dia antara menu yang ada.... mai mai cubaaa... :D


Antara makanan yang ada.. sedap sedap... ;)


Nie map kalau hang sesat-sesat ka nie kalau mai... :p

Ok nak review... for me yang tak bapa nak makan sup nie, ceq boleh habaq kira sedap la... haa haa nampak... ceq yang tak makan sup pun boleh habaq sedap... makanya sedap la kan... hihihi.. Ceq kasikkk 5 Bintang (Gaya ala-ala Nora Danish).......... =)

Ok laaa... Selamat Menjamu Selera... Peruk ceq pun la nie dah keroncong keriukk keriukk... lapaqqqq....

UPDATE TERKINI !!!!!!!

Lokasi Mee Besen Ori Melaka nie dah tukaqq yaaa... dah berpindah lokasi... ok ceqq bg alamat baru yg ampa semua boleh pi nanti naaa...

Lokasi : No. 17, Jalan PNDD 1, Pusat Niaga Durian Daun 75200 Melaka..


p/s : sapa nak mai sini mmg kene sabaqqq naaa sebab kedai nie sentiasa ramai org... ceq suggest kan pi waktu dan hari bekerja kalau tak mau tunggu lama... hihihi...

ok enjoyyyy!!!!!!!